Speciale aandacht voor culturele instellingen in nieuwste uitgave Schenken & Nalaten
Speciale aandacht voor culturele instellingen in nieuwste uitgave Schenken & Nalaten

De eerste editie 2023 van Schenken & Nalaten aan Goede Doelen staat in het teken van Nalaten aan cultuur. Aan Rien Meppelink, voorzitter van Stichting Nalaten aan Cultuur, dan ook de eer om het voorwoord te mogen schrijven. 
Waarschijnlijk heeft hij gelijk als hij stelt dat niemand graag nadenkt over zijn eigen sterfelijkheid. Maar de meeste mensen geven wel graag iets door als zij er later niet meer zijn. Een nalatenschap in de vorm van een gift aan een goed doel is een goede manier om de liefde voor een onderwerp door te geven, of in het geval van culturele instellingen: de liefde voor een kunstvorm.

Culturele instellingen kunnen alle steun gebruiken

Culturele instellingen kunnen alle steun gebruiken. Dus als u genoten heeft van tentoonstellingen, muziek, dans of theater, overweeg dan om daar een nalatenschap te realiseren. Wilt u nalaten aan een specifiek project of doel van een bepaalde culturele instelling dan kunt u uw wensen tot uitdrukking brengen in uw testament. U kunt uw wensen ook bij leven al kenbaar maken en bespreken met de culturele instelling van uw keuze, zodat u er zeker van bent dat de instelling uw wensen goed tot uitvoering kan brengen.
Met het benoemen van een culturele instelling in uw testament, zorgt u ervoor dat u de doelstelling die u een warm hart toedraagt ook na uw leven blijft steunen en dat de liefde daarvoor wordt doorgegeven.

Schenken & Nalaten aan Goede Doelen

De nieuwste editie van Schenken & Nalaten aan Goede Doelen heeft een oplage van is uit. Het magazine heeft een oplage van 15.500 exemplaren. In heel Nederland is het te vinden in notariskantoren, ziekenhuizen, crematoria, woonzorgcentra en serviceflats.
In het magazine presenteren zich goede doelenfondsen en stichtingen waaraan particulieren en bedrijven kunnen doneren. Dat kan zijn door middel van redactionele stukken met uitleg over diverse goede doelen en adviezen op dit vakgebied, maar sommige goede doelen kiezen liever voor een advertentie. Het gaat erom dat de potentiële donateurs worden bereikt, geïnformeerd en tot actie worden aangezet. 

Overweegt u om te doneren aan een goed doel? Kijk dan eens op Schenken en Nalaten aan Goede doelen