De Ukrant van de
Rijksuniversiteit Groningen

UKrant | Magazine Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Het Magazine UKrant is een uitgave van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De RUG biedt maar liefst 180 bacheloropleidingen, masters en PhD-programma’s aan voor meer dan 30.000 studenten van over heel de wereld. Aan de RUG studeren ruim 30.000 studenten (waarvan circa 7.000 internationale) en werken er ruim 6.000 medewerkers.Van de studenten is 70 procent tussen de 18 en 35 jaar. De verdeling tussen man en vrouw is ongeveer 50 procent man en 50 procent vrouw.

UKrant | Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Het magazine wordt in een oplage van ruim 10.000 exemplaren verspreid over strategische plaatsen als kostenloos exemplaar. Te denken valt aan de bibliotheek, de AH op de campus en diverse plaatsen op de RUG zelf.

De UKrant bevat achtergrondinformatie over studeren, het studentenleven, de arbeidsmarkt, politiek en algemene ontwikkelingen. De lezersgroep is bij uitstek geschikt voor bedrijven en overheden die op zoek zijn naar jong talent. De UKrant is een goed medium voor organisaties die studenten willen bereiken middels een advertentie, zoals uitzendbureaus, banken, verzekeringsmaatschappijen, horeca, uitgaansleven, culturele instellingen, reis- en sportorganisaties, etc.

Uit een gehouden onderzoek is gebleken dat de merknaam UKrant een naamsbekendheid heeft van 92%. De website www.ukrant.nl trekt meer dan 200.000 bezoekers per maand. Met sommige artikelen bereiken zij wel 60.000 bezoekers per week.

Op de nieuwsbrief van de Ukrant die meer dan 40 maal per jaar wordt verstuurd, zijn meer dan 78.000 personen geabonneerd. Dit zijn voornamelijk studenten, alumni en docenten. Het UKrant magazine heeft een oplage van ruim 10.000 exemplaren.

Wilt u ook de studenten en (oud)medewerkers van Rijksuniversiteit Groningen bereiken via de UKrant met een pakkende advertentie of een advertorial? Of wilt u ook uw advertentieverkoop uitbesteden? Neem dan contact met ons op via info@martinimedia.nl of bel 050 314 22 44.